Pages Menu
 Vânzări 0374.109.855
    Suport  0374.109.859
Categories Menu

Legislație

Facturarea electronica este un serviciu complex presupunand generare, stocare si fluenta de emitere a documentelor de tip factura care necesita intr-o anumita masura si utilizarea de servicii de incredere, pentru care Alfatrust Certification este acreditata. Factura fiind un document cu valoare contabila si juridica [atat in relatia emitent-primitor in cazul exemplarului 1, cat si in relatia dintre acestia si autoritatile fiscale si juridice, in cazul exemplarului 2], ea este reglemetata distinct.

In prezent dispozitiile care reglementeaza acesata metoda de facturare sunt cele din Codul Fiscal si Normele de Aplicare ale acestuia.

Factura electronică, aşa cum este reglementată de Codul Fiscal, impune persoanei impozabile care a optat pentru această forma de facturare, garantarea autenticitaţii originii, integrităţii conţinutului şi a lizibilităţii facturii, din momentul emiterii şi până la sfârşitul perioadei de stocare/arhivare electronică.

Solutia noastra presupune folosirea alaturi de semnatura electronica calificata a marcii temporale .

Marcarea temporala este recomandata pentru asigurarea validitatii si probatiunii complete a facturii electronice. Pre-conditia apelarii la acest serviciu secund o constituie insasi existenta unei semnaturi electronice valabile, daca aceasta nu a inclus din bun inceput si o marca temporala. Odata cu aplicarea acestei formalitati suplimentare certitudinea datei calendaristice va viza atat semnatura emitentului, cat si toate celelalte date componente ale facturii.

Avantajele apelarii la binomul Semnatura Electronica Calificata-Marca temporala constau in atingerea unor deziderate practice care constituie in acelasi timp si conditii legale ale facturii electronice: autenticitate, integritate si lizibilitate.

Factura Legala

Factura Legala